lørdag 30. april 2011

Konfirmasjons kake

I dag har vi feiret min lillesøsters konfirmasjon!
Hun er den siste av alle mine søstre til å konfirmeres så det var litt spesielt:)
Jeg holdt tale på skjelvene ben og bakte en kake med masse kjærlighet i:)

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage en 2 etasjes kake i "american style".
Har sett på en del YouTube videoer om hvordan de gjør det når de står rett oppå hverandre.
For da må jo kakene synke sammen tenker jeg..
Men med denne metoden bruker man tynne tre pinner, jeg kjøpte hage pinner på Plantasjen som jeg kunne kutte med en hage saks.
Så setter du disse nedi kake nummer 1 under der kake nummer 2 skal stå sånn at det blir ett innvendig støtte system.
Kake nummer 2 lager du på en plate som er like stor som kaken med ett hull i midten.
Så tar du Royall Icing der kaken skal stå og setter den nedpå.
Hullet i brettet er til en høyere pinne som skal gjøre at kaken ikke vil gli.

Er det noen som lurer på noe er det bare å spør, er litt vanskelig å forklare med ord, er så gestikulerende når jeg snakker;) he he

Jeg lagde i hvertfall en vaniljekake som jeg fylte med blåbær/jordbær purè, banan, vaniljekrem og bringebær moussè. Konfirmanten ble kjempe fornøyd og den gikk rett hjem hos resten av gjestene også:)
Siden dette skulle være en stable kake og firkantet så "armerte" jeg den med en hvit smørkrem.
Med "armerte" mener jeg at jeg la en ring ytterst på kaka i hvert lag så fyllet ikke kunne tyte ut og kaka ville bli buet. Jeg trakk også hele kaken med denne kremen og satt den kaldt før jeg trakk den med marsipanen.
Brettet kake nummer 2 står på skjulte jeg lett med en perlebord:)

Her er en bildeserie:









fredag 29. april 2011

Pink Chokolate Cupcake

På onsdag fikk jeg vite at det var en god kollega sin siste vakt før den flotte pensjonstilværelsen:)
Hun hadde med seg pizza, men jeg ville gjøre litt stas på den siste vakten hennes..
Så da bakte jeg selvfølgelig cupcakes;) he he

Ble en av mine favoritter saftige sjokolade miffins, med en annen kollega sin favoritt glasur hvit sjokolade.

Saftige sjokolade cupcakes
225g mel
50g bakekakao
1ss bakepulver
1/8ts salt
120g dermasukker (mykt brunt sukker)
2 egg
3ss lys sirup
6ss solsikkeolje

Sett ovnen på 200 grader.
Bland sammen alt det tørre og sikt sammen.
Bland inn dermasukkeret.
Bland sammen alt det våte og rør til en jevn røre.
Hell det våte oppi det tørre og bland godt.
Fordel i muffinsformer, det blir 12 stykker.
Stek dem midt i ovnen i 20 minutter, de skal være faste å ta på.

Rosa hvit sjokolade krem
250g hvit sjokolade
0,5ts vaniljeessens
75g smør
0,5dl fløte
rosa konditorfarge

Ha alle ingrediensene i en bolle og smelt sammen over vannbad.
Når røra er jevn og glatt tilføy ønsket mengde konditorfarge.
Jeg lagde mine kraftige rosa:)
Sett den så til avkjøling, når den er kald, eller romtempratur så pisker du den opp med stavmikser.
Dette er orginal oppskriften, men jeg brukte min før dette og den la seg som ett dekkende lag over muffinsen:)
Den er jo blank å lekker!



Nå skal jeg til på en  prøvelse på kjøkkenet,
håper jeg kan vise til gode resultater i kveld her på bloggen;)
Det skal bli en 2 etasjes kake til min søsters konfirmasjon i morgen.
Så skal jeg øve meg litt på talen min senere
og nyte det fine været med friske jordbær og kald soya sjokolademelk;)


tirsdag 26. april 2011

Makroner med bringebærfyll

I dag kjøpte jeg ett nytt blad på butikken, Tara Smak.
De hadde en artikkel om at markoner er årets hit, sånn som cupcakes var i fjor.
Her i huset er cupcakes fremdeles en favoritt, men man kan jo ha flere favoritter;)
I dag har jeg prøvd meg på en "how to do" bildeserie, håper den kan være til hjelp til de som vil prøve seg:)

Makroner
(20-25 doble)

75g mandelmel, eller kvernede mandler
2dl melis
2 eggehviter
1,5ss sukker
konditorfarge

 Begynn med å kverne mandler.
Mål opp 75g siktede mandler og 1 dl melis.
Stivpisk eggehvitene.
Tilsett sukkeret og resten av melisen litt etter litt.
Vend inn mandelmelet og farg i ønsket farge:)
 Nå er deigen ferdig, og du skal ha  den i en sprøyte pose.
Jeg fant en ting som var rundt 3 cm i diameter og tegnet rundt så sirklene på bakepapiret ble like store.
 Så sprøyter du ut og lar brettene stå på benken i nesten en time.
Dette gjør at det blir en hinne på kakene som gjør at de forhåpentligvis ikke sprekker:)
Etter dette steker du dem på 150 grader på nederste rille i 8-10 minutter. Følg nøye med så de ikke svir seg!

La kakene avkjøle seg på brettet.


Bringebær fyll

125g hvitsjokolade
2,5ss kremfløte
50g bringebær
Konditorfarge

Ha fløten og sjokoladen i en gryte og varm opp på svak varme.
Rør sammen til den er jevn, og tilsett mosede bringebær og konditorfarge til ønsket pen farge:)
 Avkjøl i kjøleskap til den tykner.

Så fyller du kakene og de er klare til servering:)
I bladet står det at man skal vente til dagen etterpå men det klarte ikke jeg;)



Disse er jo bare helt fantastiske å ta med seg på besøk:)
Også er de glutenfrie siden det er mandelmel, så jeg gav noen til svigermor og hun sa de var kjempe gode!
Ha en flott tirsdag:)

fredag 22. april 2011

Glutenfrie og melkefrie vanilje muffins

I dag har min kjære svigermor bursdag!
Hun er en fantastisk dame med en givende sjel og stort stort hjerte:)
Eirik og jeg hadde kjøpt ett sommerlig armbånd som heldigvis falt i smak..
Jeg klarer jo ikke la en unnskylding gå meg forbi, men i dag ble jeg også spurt om å lage muffins av en av mine svigerinner, da er det jo ekstra stas å lage noe munn godt:)

Disse muffinsene er glutenfrie, og melkefrie til en viss grad.
Med det mener jeg at jeg har brukt Melange smør for det kan allergikerne i vår famile ha, men hvis du skal bake til noen som ikke kan ha det så bruker du melkefritt smør og tilsetter litt mer salt.
Da er det ekstra viktig å smake på røra:)

Glutenfrie og melkefrie vanilje muffins
(Dette er en stor oppskrift, til minst 24 muffins)
115 g Melange smør
450g sukker
440g Toro glutenfrie fin kakemiks
3ts bakepulver
1ts salt
3,5dl is kaldt vann
1ts vaniljeessens
0,5ts mandelessens
4 eggehviter

Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin, kjør dette jevnt.
Ha det tørre i en bolle og sikt halvparten oppi kjøkkenmaskinen med halv parten av isvannet.
Kjør dette godt sammen, så tilsetter du resten av det siktede tørre og isvannet.
Kjør noen minutter.
Tilsett så essensene og rør til en glatt fin røre.
Så sivpisker du eggehvitene og vender dem inn i røra.
Jeg hadde også i litt rosa konditorfarge fra Wilton:)

Jeg fylte ett bakebrett med 12 muffinsformer og stekte dem på 175 grader i minimum 15 minutter.
Så fylte jeg 6 amerikanske muffinsformer med 3 frosne bringebær i hver form som jeg dyttet ned i røra, disse måtte steke litt lenger, minimum 20 minutter.
Så fylte jeg 6 vanlige muffinsformer med en teskje frosne blåbær, disse dekte jeg med muffinsdeigen, disse stekte jeg i 18 minutter.
Jeg sjekket alle med en tre pinne for å se at de var gjennomstekt:)


Mens disse avkjølte så lagde jeg litt marsipanpynt i samme fage som deigen.
Jeg lagde 3 forskjellige sånn at man kunne skille dem lett fra hverandre på fatet:)


Vanlig:


Blåbær:


Bringebær (med bursdags barnets for bokstav på):


Som dere ser på bildene har jeg brukt en sjokolade frosting, den er helt fantastisk!

Eggedosis sjokolade smørkrem
200g Freia kokesjokolade
100g Melange smør
2 egg
100g melis

Smelt sjokoladen og smøret i en gryte.
Her kan du lett bruke en kokesjokolade med over 70% kakao og Melange uten melk og salt så vips er den helt melkefri:)
Når dette er romtemerert eller kaldere så pisker du eggedosis av romtempererte egg og melis.
Bland disse to sammen og satt frostingen i kaldt så det setter seg litt.
Denne er så blank og silkemyk!

Nå skal vi på middag med min søster og hennes forlovede og det skal bli deilig med en natt fri:)
Håper på en bysleng med min bestevenninne i morgen, men vi har satt litt værforbehold;)
Ha en flott kveld!


tirsdag 19. april 2011

Påske kake

I dag hadde jeg klubb hjemme hos meg med gode venninner og en fantastisk liten prins:)
Når det var sånn ekstra stas besøk så ville jeg bake en ekstra fin kake!

Lagde en av mine favoritter, en vanilje kake, som også faktsisk er melkefri:)
Inni denne hadde jeg blåbær marshmellows moussè.
 Så pyntet jeg kaken med en hvit dronning krem og friske jordbær.


White Vanilla Cake
115g smør romtemperert
450g sukker
440g mel
1ts salt
3ts bakepulver
3,3dl iskaldt vann
4 eggehviter
1ts vaniljeessens
0,5ts mandelessens

Sett ovnen på 175 grader.
Pisk sammen smør og sukker i en kjøkkenmaskin.
Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle, og bland sammen.
Tilsett det tørre og isvannet til smørblandingen i 2 omganger, pisk godt for hver gang.
Tilsett så essensene og bland videre i 2 minutter.
Pisk eggehvitene stive (dette er lettest hvis eggene er romtemperert).
Vend så inn eggehvitene i deigen.
Smør en springform og kaken er nå klar for å stekes.
Sett den midt i oven i 30 minutter, etter dette legger du ett bakepapir på toppen og steker videre.
Sjekk med en kake nål om den er gjennomstekt, kan ta 30 minutter.


Blåbær marshmellow moussè
250g blåbær
25g melis
1dl vann
140g mini marshmellows
2dl kremfløte

Ha blåbær, vann og melis i en gryte.
Varm dette opp og tilsett mini marshmellowsene.
Rør dette sammen til alle er smeltet.
Stav miks forsiktig så det ikke er noen blåbærskall igjen.
La dette bli HELT kaldt.
Så stivpisker du kremen, og gjerne litt stivere enn vanlig.
Vend inn bær blandingen litt og litt av gangen.
Sett den så kaldt til dagen etterpå så er den klar til bruk.


Hvit dronning krem
200g hvit sjokolade
160g melis
2 egg
200g romtemperert smør

Smelt sjokoladen over vannbad, la denne kjøle seg ned.
Pisk eggedosis av melis og eggene.
Hell så den avkjølede sjokoladen oppi eggedosisen og pisk smøret mykt.
Ha smøret oppi eggedosisen og bland alt dette sammen til en jevn krem.
Så er den klar til bruk!


Jeg brukte en sprøytepose og en stor tip for å lage litt effekt på kaken:)
Nå sitter jeg å venter på at mannen skal komme hjem så vi kan kose oss litt før vi legger oss:)
I morgen skal jeg prøve meg på golf oppe ved Nes verk med min veldig snart offesielle svoger og hans kommene brud, min søster Camilla:)


mandag 18. april 2011

Vanilje Glutenfrie Cupcakes

I går kom vi hjem fra  syden, en fantastisk oppladnings tur for sommeren:)
Og jeg må si jeg gledet meg veldig til å bake litt når jeg kom hjem...

Da passet det jo perfekt at vår skjønne nevø feiret bursdag!

Hans mamma er en interiør entusiast
 og har mange favoritt merker som går igjen gjennom det flott huset.




 Hun hadde også pyntet så fint til påske:)
Falt helt for dette fatet med Greengate mugge med vårens blomster!
Og for en fantaastisk nydelig kylling som min niese hadde laget!
Det lille koret med strikkede kyllinger er av sentimental verdi, de er det hennes farmor som har laget:)


Vanilje Glutenfrie Cupcakes

125g Melange smør
2dl sukker
3 egg
4dl Glutenfri fin kakemiks
2ts bakepulver
1ts ekte vaniljesukker
(dette har feks Meny, Jacobs sine produkter)
1,5dl matfløte

Ha romtemperert smør og sukker i en bolle og pisk hvitt.
Tilsett så ett og ett egg.
Sikt inn det tørre og rør til en jevn røre.
Så skal du tilsette mat fløta til slutt.
Denne oppskriften er super å lage i en kjøkkenmaskin hvis du har en:)
Stekes på 175 grader på nederste rille i 15-20 minutter.

Syrlig/vårlig ostekrem

2 bokser med Tine kremost med mandarin og appelsin smak
300g melis
100 g smør
25g mosede bringebær

Kjør osten, melisen og romtemperert smør med en mikser i 2 minutter.
Tilsett så de mosede bærene og jeg tilsatte litt ekstra konditorfarge for å få en ekstra frisk farge.


Så lagde jeg litt forskjellige mønster på muffinsene.



Jeg brukte noen muffins former fra Åhlens som passer perfekt inn hos min svigerinne.
Hun har en rosa tråd gjennom hele huset;)

Nå skal jeg ut å romstere litt i hagen
så kanskje dere får se litt bilder når den er blitt børstet støv av.. he he

mandag 11. april 2011

Kjæreste tur

Nå er jeg og skatten min på kjæreste tur til Spania!
Jeg er sååå forelska! Hi hi
Nå sitter jeg i lobbyen å venter på han så skal vi ut å gå tur i den varme solnedgangen...
-Smelt!

På vei til Gardemoen sov vi hos Eirik sin søte onkel i Oslo.
Det ble desverre ingen tid til shopping, men onkel Kenneth skulle prøve å ordne noe kake utstyr til meg som jeg har ønsket meg...
Og i dag tikket det inn melding om at det var i boks så nå gleder jeg meg til å prøve når jeg kommer hjem:)

Jeg håper alle koser seg i den gode solen jeg hører lyser godt på Sørlandet!