Vi har feira bursdag for Eirik sin bestemor i helga og for meg betyr det at jeg har en unnskyldning for å bake en kake:)
Når familen på min samboers side samles er det ikke bare bare.
Der er det både melke og gluten allergi.
Jeg må si jeg er blitt en stor fan av Toro sine pose kaker, for de fleste er glutenfrie. Egentlig liker jeg å lage ting fra bunnen av, det er jo ekstra stas, men er ikke alltid tiden strekker til.
Jeg er spesielt gla i sjokoladelangpanna.
Den lager jeg med solsikkeolje i steden for smør da blir den så saftig.
Denne kaka ble lagd med Toro sin pose, så kutta jeg den bare opp i tre like rundinger. Inni lagde en jordbær puree og en eggedosis sjokoladekrem som jeg ikke har prøvd før. Den både smakte kjempe godt og var veldig grei å jobbe med.
Eggedosis sjokoladekrem:
Pisk eggedosis av 2 egg og 100g melis.
Smelt så 200 g sjokolade og 100g smør i en gryte på lav varme.
Bland så dette sammen når sjokolade/smør blandingen har blitt litt kjøligere.
Så er den klar til bruk.
Så lagde jeg disse marsipan marihønene til pynt. Jeg har nemmelig funnet en nettside som er full av gode marsipan tips og forskjellige figurer. Den heter Marizipanworld og er verdt en titt for inspirasjon.
Så i dag skal jeg bruke restene av langpanne kake og prøve å lage Cace Pops.
Gleder meg til å prøve så skal jeg blogge resultatet seinere:)
Ha en flott dag
søren at jeg ikke var der ;( så vanvittig digg ut, Ida.
SvarSlettHege
Takk Hege:)
SvarSlettVi sees jo til fredag, skal bake litt da også jeg:)
jippi ;) du får lov til å bake til bursdagen min oxo... hvis du har veldig lyst <3
SvarSlettjeg har veldi lyst:)
SvarSlettsees til fredag!
så skjønne!!
SvarSlettdu er knall god!
Er nok litt barnslig i kakevalgene mine...
SvarSlettMen det er jo så mye sjarmerende nusslige ting man kan lage!